egg-history-oshte-malko.png

История на Рекламна Агенция Яйцето.

Често ни питат:
Защо „Яйцето“?
Как ви хрумна това име?
Какво имахте предвид?

 

Ако кажа, че беше с дълбок замисъл и изключително професионален подход-ще излъжа! Aз не обичам да преувеличавам дори и сега, когато се занимавам с реклама. Беше далечната 1997 г., когато се събрахме група навити хлапета и търсехме къде да си отпечатим визитки. Решихме с малкото познания, които имаме да визуализираме това, което си представяме като проект на визитка. Стори ни се изключително забавно! Винаги съм се интересувала от всякакъв вид изкуство.

Едва ли не съм закърмена с това. Изключително много ме привлича изследването на всички възможни изразни средства с които можеш да покажеш на света себе си, чувствата и мислите си. Тъкмо бях завършила скучния за мен „Технически университет” – специалност „Изчислителна техника”-софтуер. И, о чудо! В рекламата започнах да намирам сечение, между знания и интереси. Със средствата на графичния дизайн и компютъра, който тогава все още не беше начин на живот, можех да се изразявам. Да се изразявам директно и индиректно, провокативно или просто красиво. Беше вълнуващо откритие и започна забавата.

 

Много важно е да се забавляваш в професията си.

Тогава някак си винаги се получава. Понякога без дори да знаеш как!? Установихме, че все повече хора ни се доверяват и в движение се учихме, как да не ги разочароваме. Надграждахме знания и опит и назря момента в който трябваше да се назовем в бранша с някакво име-бранд, който да ни направи разпознаваеми. Дълго време се шегувахме с какви ли не измислици.

 

„Яйцето” дойде случайно, като всичко хубаво на този свят.

Не си спомням дори, кой го изстреля в пространството, но установихме, че е изключително подходящо за нашия вид дейност. Тайнствено, поставящо вечния въпрос: ”Кое е първото?…”, символизиращо „началото”, носещо „живота”. Всеки път, когато започваме нов проект, ние започваме от начало. Винаги има стратегия, но тя се трансформира в процеса на работа и не знаем къде ще ни заведе. Не знаем какво ще се излюпи от яйцето и точно това е интересното и предизвикателното, в което сме влюбени всички. Магия, която творим заедно с клиентите си и ги правим част от процеса: снасяне, мътене и излюпване. Не е лесно, но ние не търсим това! Лесно ли ти е, значи тъпчеш на едно и също място, а ние търсим развитие. Понякога в годините сме забавяли ход, но само за да се засилим за поредния скок. Да се огледаме и сверим часовници. Те трябва да пулсират в крак с времето си, а то се движи безмилостно бързо. Сякаш си в пъстър лунапарк, където неусетно се стъмва, а ти не си пробвал всички запланувани атракции.
Сега след толкова години, много проекти зад гърба ни и пред нас, ние продължаваме да се учим и да търсим нови предизвикателства. Всеки проект и най-малкия е много важен за нас. Отнасяме се с изключително внимание и любов към всички и всичко и това е нашата философия. Това е ключа към нашия напредък.
Доказано е, че ако си любезен и внимателен, това те прави по-щастлив човек! Когато човек направи безкористно нещо, то мозъкът му произвежда серотонин – хормона на щастието. Това облекчава напрежението и повишава настроението. Също така, хората, които се отнасят към другите с любов, достойнство и уважение изграждат по-силни взаимоотношения.
Това е друго нещо, което ние обгрижваме с много любов! Взаимоотношенията помежду си и с клиентите. С добро настроение и усмивка нещата се получават някак по-добре.
Ето това сме ние – „Яйцето”

 

Мели

Мели се занимава с всичко в агенцията! Тя може да изобрази вашите идеи на малкия екран и междувременно да ви направи вкусно и ароматно кафе. Интересува се от йога и обича животните (не само тези вкъщи)