PANTONE-Color-of-the-Year-2017-Greenery.jpg

Кой ще е цвета на годината?


С настъпването на 2017 година започва началото на нов, 9 годишен астрологичен цикъл, какво по-хубаво от това да стартира с цвета асоцииран с новото начало. Жизнено зелено с жълт оттенък… Как ви звучи? Какво си представяте?

Разпукването на първите зелени пъпки на пролетта…
Зелените поляни в летните утрини…
Възраждащия се живот…

Институтът за цветове PANTONE, обяви цвета на 2017-та година.

GREENERY/ PANTONE 15-0343/

Всяка година от 2000 г. насам, компанията избира цвят, който не е резултат от конкурс, а своеобразно отражение на текущият културен климат и потребностите на съвременния потребител. PANTONE избират кой да бъде „победителят“ след задълбочено наблюдение на културата, настройките и потребностите на модерния свят. Ползват се статистически данни за цветови предпочитания във всяка една сфера на живота. Жълто-зеления цвят е един вид отговор, признак за желание за обновяване и възстановяване на връзката, както с природата, така и с важните за човека неща, казва Лори Пресман вицепрезидент на института.

GREENERY ще се наложи в архитектурата, офиса, корпоративна идентичност, модата, и дизайнерските решения. Съвременния работещ човек обграден от бетонно сива градска среда, мечтае за този топъл цвят, който по естествен начин носи успокоение и близост с природата. През годините тенденцията за зелените био и органични продукти навлезе в бита и дизайна, но тази година ние дизайнерите, ще можем с пълна сила да се развихрим и вдъхновим от топлата зеленина. Тя ще е около нас и ще се вплита и провокира онези, които искат да привлекат внимание върху бизнеса си. Цветът e символ на доверие, внушава лекота в комуникацията и стопява дистанцията.

И за да не си помислите, че всичко около вас ще зеленина, PANTONE GREENERY предлага много цветови комбинации, които ще ви покажем в 10-палитри по-долу. Зеленият цвят се свързва прекрасно с неутралните, ярките, по-дълбоките нюанси, пастели, металици и дори с цветовете на 2016 г. PANTONE Rose Quartz и Serenity. Тези палитри лесно ще се претворят в модата, архитектурата , графичния и продуктов дизайн.

123

Да се хванем за зелено…, и да творим 🙂

Мели

Мели се занимава с всичко в агенцията! Тя може да изобрази вашите идеи на малкия екран и междувременно да ви направи вкусно и ароматно кафе. Интересува се от йога и обича животните (не само тези вкъщи)