Вдъхновението PANTONE

Panton 2

PANTONE това е изначалното вдъхновение на всеки дизайнер! Комплекта безценни цветни листчета е символичен избор и начало на всеки дизайн.

Избора на цвят… това е виждането на дизайнера и художника, за това което се случва в нашата глобална култура, която служи като израз на настроението и нагласата в динамичната ни среда. Иcтopичecĸи ĸлacичecĸитe цвeтoвe имaт пpизнaтa cтoйнocт, те са основа за гpaдaция и разработване. Пoзвoлявaт дa се cъчeтaят cлoжни тoнoвe и бoгaти нюaнcи, гapaнтиpaщи ĸpacиви цвeтoви ĸoмбинaции, които обогатяват каталозите периодично.

Πaлитpaтa на PANTON вĸлючвa вдъxнoвявaщи цвeтoвe, ĸoитo пoтpeбитeли и пpoфecиoнaлиcти ca пoлзвaли в пpoдължeниe нa гoдини, лeĸaтa гpaдaция нa цвeтoвeтe пoзвoлявa на изобретателите му да задържат интереса и да провокират дизайнерите постоянно.

PANTON е институция вдъхновител!!! Цветното ветрило със стандартизирани цветни мостри се използва в цифровите технологии, модата, продукти за дома, пластмаси, архитектура, бои и интериори и цялостни дизайнерски и рекламни решения. В годините дизайнерите са използвали цветните картончета, не само като основа на цветовия избор на проектите си, но и са претворявали дизайна на палитрата в архитектурни проекти, стоки за бита и рекламни продукти. Гамата е толкова обширна и разнообразна, като ние ще се опитаме да ви покажем само част от нея, а вярвам всеки един от вас е виждал подобен продукт в магазин или е получавал за подарък!

Хотел PANTONE – се намира в модния квартал Saint Gilles на Брюксел и е проектиран от Michel Penneman и Olivier Hannaert. Фасада е в стил 70-те години на миналия век с цветни виражи. Фоайето е разделено на няколко зони, решени в различни пантонски цветове, а всеки етаж е изцяло в различен цвят, който съответства на цвета на скалата на PANTON, дизайнерите са подбрали за интериора си Blue 2718 c / Green 7487c / Violet 7441c /Yellow 106c / Orange 1375c / Red 1795c / Brown. Всички предмети – мебели, картини, велосипеди, столове, чаши за кафе, носят етикета на определен цвят. Библиотеката предлага само книги за цветове.

Panton 4
Panton 3
Може да видите повече за хотела: https://www.pantonehotel.com/

Absolut PANTON – Испанската рекламна агенция Txaber изработва проект вдъхновен от съчетанието на вкуса на водка Absolut с цветовете на PANTON. На базата на различните плодови вкусове на продуктите на Absolut, те използват за основа на дизайна в цвят на PANTON. Почти всичките му разновидности, особено плодови аромати, могат да бъдат пряко свързани с един цвят, като посланието им е много директно в който цветът на продукта е в основата на дизайна. Във всеки дизайн на дъното се поставя името на аромата и съответното му име по PANTON. В изображенията на проекта могат да се видят различни разновидности, като Absolut череша, Absolut круша, Absolut малина … както дизайнерите са направили и бутилка в цвета на 2017 година GREENERY/ PANTONE 15-0343/.

Panton 1
Panton 5
Може да видите повече за проекта: http://txaber.net/absolut-pantone/

Бельо по PANTON
И да завършим с нещо забавно, като дизайна на МARK дизайн студио от Ю.Африка. Те казват, че ако имаше начин, биха облекли всеки един дизайнер с тяхното бельо. Какво по-хубаво от това… всичко да ти е в тон или вместо цвят на годината :), да си имаш цвят на деня. Но за съжаление това е само шеговит проект, и не е действително лицензиран PANTON продукт, и затова не е на разположение за продажба.

Panton 6
Може да видите повече за проекта: http://themarkwebsite.co.za/work/underpantones-2/

В днешният забързан свят „ВРЕМЕТО” е наистина ценно, за всеки един човек, а колко време губим в избирането на дрехи за деня, е ние лично доста :)!!! И за да не сме скучни като Марк Зукърбърг, който носи един и същи сет от сива тениска и класически сини дънки, за да си спести времето в мислене, ”Какво ще облече днес”… Предлагаме да си имаме цвят на деня, все пак сме креативни хора, и трябва да се вдъхновяваме. Но и практичността не лоша, вместо да се чудим какво да облечем, бихме могли да вложим времето и енергията си и да ги посветим на далеч по-важни неща.
А днес кой ли е цвета ни?

Мели

Мели се занимава с всичко в агенцията! Тя може да изобрази вашите идеи на малкия екран и междувременно да ви направи вкусно и ароматно кафе. Интересува се от йога и обича животните (не само тези вкъщи)